Wat is een kijkoperatie?

Bij een kijkoperatie wordt geopereerd zonder een grote wond te maken. De huid hoeft dus niet opengesneden te worden. Landelijk heeft Máxima Medisch Centrum een vooraanstaande rol op het gebied van kijkoperaties. Door vijf kleine sneetjes van maar één centimeter worden instrumenten met een camera in de buik gebracht. Er gebeurt verder hetzelfde als bij een ‘gewone’ operatie; het wegnemen van een ziek orgaan, of het herstellen bij een probleem. De specialist kan op een scherm kijken en zo opereren.

Dankzij deze techniek heeft de patiënt duidelijk minder pijn. Ook is het herstel sneller en ligt de patiënt minder lang in het ziekenhuis. De dagelijkse routine kan snel weer opgepakt worden. Een ander voorstel is het feit dat de patiënt slechts een aantal kleine littekens aan de operatie overhoudt, in plaats van één groot litteken.

 
kijkoperaties MMC Eindhoven Veldhoven
 

Kijkoperaties in MMC
In MMC kan vrijwel elke operatie in de buikholte uitgevoerd worden door middel van een kijkoperatie.  Er bestaan verschillende kijkoperaties, zoals een laparoscopie (kijkoperatie in de buikholte) en een artroscopie (kijkoperatie in de gewrichten, bijvoorbeeld de knie). Voor kijkoperaties in gewrichten verwijzen we u graag naar ons Orthopedisch Centrum Máxima.

 

Beleef uw behandeling in 360°

De 360° video van uw kijkoperatie zorgt voor een levensechte beleving, waarin u al vóór de operatie te zien krijgt wat u in het ziekenhuis te wachten staat.

Download de app van Infor-med

infor-med logo

en bekijk alle 360° video’s

  • ga naar de App store, Google Play of de Microsoft Store en zoek op ‘Infor-med’;
  • kies rechtsonder ‘Infor-med library’ en klik vervolgens op het logo van Máxima Medisch Centrum;
  • bekijk de 360° video naar keuze

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kijkoperaties
(040) 888 83 70

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving