maandag 3 november 2014 Centrum voor Kijkoperaties deelt kennis op Curaçao

MMC heeft een belangrijke rol als opleider op het gebied van kijkoperaties. Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland toont men hierin interesse. MMC-chirurg Gerrit Slooter reist er zelfs voor af naar het Caribisch gebied.

Kennis delen op Curaçao

Voor het vierde jaar op rij vertrok chirurg Gerrit Slooter in april naar Curaçao om hier cursussen op het gebied van kijkoperaties (laparascopie) te verzorgen. “Jaarlijks ontvangen we zo’n 35 cursisten uit verschillende landen. Drie dagen lang geven mijn collega’s en ik zowel theorie als praktijkles. Hierdoor helpen we deze chirurgen om beginnersfouten te voorkomen.” Omdat er in de Caraïben zo weinig chirurgen zijn, is het onmogelijk voor hen om te investeren in een specialisatie. Op deze manier hoopt men toch een veilige basis voor kijkoperaties te bieden.

OK-verpleegkundigen
Niet alleen chirurgen worden opgeleid, ook operatieverpleegkundigen krijgen les. MMC-verpleegkundigen Kim van der Heijden en Debbie Slaats reisden mee en leerden een kleinegroep Antilianen de fijne kneepjes van het vak.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kijkoperaties
(040) 888 83 70

Online afspraak maken
Afsprakenformulier

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving